Честитамо Тари на великом успеху!

Изложба Овако је сликао Дега, а овако свет видим ја

Едгар Дега рођен је 1834 године у Паризу. Био је француски сликар, графичар и вајар и један од највећих представника француског импресионизма. Његово сликарство било је заокупљено урбаним призорима, балеринама, праљама, призорима са трка коња..

Дегаове слике одишу меким тоновима, покретом и асиметријом. Волео је да слика балерине које је кадрирао из необичних углова. У балеринама је пронашао посебан свет визуелног уживања. Бавио се материјализацијом њихових хаљина, покрета тела…

Поводом изложбе у Галерији Сану “Едгар Дега: Тренутци посматрања” био је расписан конкурс на тему Овако је сликао Дега, а овако свет видим ја”. Управо су балерине оставиле највећи утисак на наше Артистикумовце.

Лакоћа њихових хаљина, меки пастелни тонови највише су оставиле утисак на нашу Тару Ивановић (12 год.) која је инспирисана изложбом урадила слику  “У свлачионици-припрема пред наступ”.

Тара је хладним тоновима пастела дала балеринама један сетан, романтичан изглед. Приказала је сцену последљих припрема пред излазак на подијум. Од преко 100 радова који су пристигли на конкурс Тарин рад је на основу четворочланог жирија уврштен у 20 најбољих. Изложба најбољих радова приказана је у музеју Вука и Доситеја, а како су изгледали најбољи радови погледајте на сликама.