ГИТАРА

Програм “Школа гитаре“ центра за уметност Артистикум, пружа едукацију како млађим тако и оним старијим љубитељима музике. У нашој школи гитаре полазници ће имати прилику да се упознају са инструментом као и да науче да га свирају. Часови гитаре се могу одржавати у групама али и индивидуално.

Индивидуална настава омогућава сваком полазнику да креира свој сопствени музички пут и подстиче целокупан развој личности. Кроз ове часове полазници се упоредо упознају како са техником свирања гитаре тако и са теоријом солфеђа која је неопходна за читање нотног текста. Програм који се свира на часовима је разноврстан и прилагођен како узерасту тако и афинитетима полазника. Важно је поменути да овај програм обухвата и јавни наступ, завршни концерт на коме учествују сви полазници школе Артистикум.

Тежимо јачању и неговању стваралачких потенцијала и развоју принципа уметничког ума. Усвајање и развијање принципа уметничког ума помаже да се сваком животном и професионалном задатку прилази са циљем стварања ремек дела.

ПЛАН ОБУКЕ

Обучавање ученика без претходног знања

– Упознавање ученика са инструментом

– Учење основних техника свирања (које се користе у већини музичких жанрова, хармонија, ритмика, мелодија)

– Упознавање ученика са музичким жанровима где је гитара неопходан инструмент (слушање, дискусија, анализа)

– После савладаних основних техника свирања усмеравање ученика ка жанру или више жанрова према којим ученик покаже интересовање

– Учење техника свирања одређеног жанра и усавршавање истих

Обучавање ученика са одређеним знањем свирања

– Препознавање степена знања (корекција недостатака)

– Учење техника свирања и унапређење истих

Циљ ми је да код својих ученика, осим научених и савладаних техника свирања развијем и креативност у свирању и стварању музике.

Начин рада школе гитаре: Рад у групи или индивидуално. За неколико пробних часова обезбеђујемо коришћење акустичне гитаре за време часа.

Узраст полазника: Часови су прилагођени полазницима од 5 година навише.

Време трајања: једном или два пута недељно

Цене по полазнику:

– За одрасле (90 мин.) – 4.500,00 рсд (групна настава на месечном нивоу)

– За децу (60 мин.) – 3.900,00 рсд (групна настава на месечном нивоу)

– Индивидуални часови (60 мин.) 2.000,00 рсд (по часу)

Термини: недељом од 17.00ч

Предавач: Михаило Златковић

Мхаило Златковић рођен је 1994. године у Београду. Музиком је почео да се бави у раном детињству, а класичну гитару свира од петог разреда основне школе. Тај пориод представља значајан моменат у његовом животу јер музика постаје и његов даљи едукативни пут и животни избор. Основну музичку школу завршио је у МШ „Петар Илић“ у Аранђеловцу у класи проф. Младена Жица који га уводи у свет класичне гитаре, док је средњу музичку школу похађао у МШ „Јосип Славенски“ у Београду у класи професора Ненада Кондића. Освајао је прве, друге и треће награде на домаћим и међународним такмичењима, а похађао је и гитарске курсеве и радионице код најзначајнијих гитарских педагога као што су Дарко Карајић, Срђан Тошић, Александар Хаџи-Ђорђевић, Зоран Анић, Зоран Крајишник, Един Карамазов, Душан Богдановић, Марко Фери, Роберто Фабри…

Радио је у ОМШ „Петар Илић“ у Аранђеловцу где је две године предавао гитару. Његови ученици су остварили запажене резултате на музичким фестивалима у земљи, међу којима су прве и друге награде на такмичењима у

Нишу и Новом Саду. Тренутно је на завршној години студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Вере Огризовић и предаје гитару у музичкој школи Јосиф Маринковић у Београду.

Имао је до сада више самосталних и заједничких гитарских наступа у Србији, Словенији, Црној Гори, Швајцарској…

На овом линку можете погледати и наш програм часова
клавира: http://artistikum.rs/klavir/

Оставите одговор