ГИТАРА

софија михаиловић

Програм “Школа гитаре“ центра за уметност Артистикум, пружа едукацију како млађим тако и оним старијим љубитељима музике. У нашој школи гитаре полазници ће имати прилику да се упознају са инструментом као и да науче да га свирају. Часови гитаре се могу одржавати у групама али и индивидуално.

Индивидуална настава омогућава сваком полазнику да креира свој сопствени музички пут и подстиче целокупан развој личности. Кроз ове часове полазници се упоредо упознају како са техником свирања гитаре тако и са теоријом солфеђа која је неопходна за читање нотног текста. Програм који се свира на часовима је разноврстан и прилагођен како узерасту тако и афинитетима полазника. Важно је поменути да овај програм обухвата и јавни наступ, завршни концерт на коме учествују сви полазници школе Артистикум. Музички правци: класика, поп, рок, блуз, фанк, етно, амбијент, џез…

Тежимо јачању и неговању стваралачких потенцијала и развоју принципа уметничког ума. Усвајање и развијање принципа уметничког ума помаже да се сваком животном и професионалном задатку прилази са циљем стварања ремек дела.

ПЛАН ОБУКЕ

Обучавање ученика без претходног знања

– Упознавање ученика са инструментом

– Учење основних техника свирања (које се користе у већини музичких жанрова, хармонија, ритмика, мелодија)

– Упознавање ученика са музичким жанровима где је гитара неопходан инструмент (слушање, дискусија, анализа)

– После савладаних основних техника свирања усмеравање ученика ка жанру или више жанрова према којим ученик покаже интересовање

– Учење техника свирања одређеног жанра и усавршавање истих

Обучавање ученика са одређеним знањем свирања

– Препознавање степена знања (корекција недостатака)

– Учење техника свирања и унапређење истих

Циљ ми је да код својих ученика, осим научених и савладаних техника свирања развијем и креативност у свирању и стварању музике.

Начин рада школе гитаре: Рад у групи или индивидуално. За неколико пробних часова обезбеђујемо коришћење акустичне гитаре за време часа.

Узраст полазника: Часови су прилагођени полазницима од 5 година навише.

Време трајања: једном или два пута недељно

Цене по полазнику:

– За одрасле (90 мин.) – 4.500,00 рсд (групна настава на месечном нивоу)

– За децу (60 мин.) – 3.900,00 рсд (групна настава на месечном нивоу)

– Индивидуални часови (60 мин.) 2.000,00 рсд (по часу)

Термини: недељом од 13.00ч

Предавач: Софија Михаиловић

Софија Михаиловић, млада београдска гитаристкиња, након завршене средње музичке школе ”Јосип Славенски”, наставила је своје усавршавање на Факултету музичке уметности у Београду. Након завршених основних, завршила је Мастер студије у Чикагу, на престижном Roosevelt Универзитету. Иза ње су бројни наступи и солистички концерти у Србији, Црној Гори, Хрватској, Грчкој, Италији, Америци. Учествовала је на многим такмичењима и међународним фестивалима класичне гитаре, на којима је освајала бројне награде. Имала је част да сарађује са врхунским светским гитаристима, као што су Aniello Desiderio, Pavel Stiedl, Carlo Marchione, Зоран Дукић, Горан Кривокапић, Денис Азабагић…

Поред гитаре, Софија свира и лауту и бави се свирањем у разноврсним камерним ансамблима. Софија се већ десет година активно бави и педагогијом, радећи у музичким школама и радионицама. Њени ђаци су добитници награда на разним фестивалима гитаре као и Републичком такмичењу. Тренутно ради као професор гитаре у музичкој школи ”Ватрослав Лисински” у Београду и држи школу гитаре у Центру за едукацију „Артистикум“.

 

На овом линку можете погледати и наш програм часова клавира: http://artistikum.rs/klavir/

Оставите одговор