Интервју у Сенса магазину

Уметнички УМ се налази свуда!

 

1.Као Центар за едукацију и развој уметности, Артистикум се бави подучавањем полазника из области ликовне и музичке уметности. Зашто баш ликовна и музичка уметност? Којом идејом се водите у процесу едуковања полазника?
Удружена уметност је она која побеђује. Оснивачи ове школе, две младе и перспективне уметнице, сликарка Ана Ђаповић и пијанисткиња Марија Аранђеловић дошле су на идеју да удрженим снагама споје две уметности наизглед удаљене, а заправо толико блиске. Међусобним допуњавањем ове две уметности могу пробудити наш ум и чула много боље него што би то могле засебно.
Школа Артистикум настоји да код младих полазника развије маштовитост и осећај за стварање који су од великог значаја за развој сваког детета. Користећи се одговарајућом стручном методологијом настојимо да њихов потенцијал препознамо са циљем систематичног развоја, напретка и практичне примене. Аристикум пружа динамично и изазовно окружење у којем ученици стичу бројна искуства и праксу из области музике и примењене уметности. Тежимо јачању и неговању стваралачких потенцијала и развоју принципа уметничког ума, кроз игру и интерактивну забаву.

15271974_1175361789199807_5570918976879321696_o

2. Како развој стваралачких потенцијала и “уметничког ума ” утиче на когнитивне способности полазника и чему нас учи?
Предност усвајања и развоја принципа “уметничког ума” одражава се у човековој способности самоостваривања у свету који га окружује, у конструктивном и продуктивном мишљењу и понашању којим уноси промене у овај свет, а тиме и у самога себе.
У Артистикуму деца се сусрећу са разним задацима који ће подстаћи њихову способност да примећују, истражују и решавају проблеме који их окружују.
Усвајање и развијање принципа уметничког ума помаже појединцу да сваком животном и професионалном задатку прилази са циљем стварања ремек дела.
3. Да ли постоји ограничење у виду старосне доби – коме је Артистикум намењен?
Артистикум је намењен полазницима свих узраста који су подељени по старосним групама. Поред сликања, вајања, радионице клавира и певања, оно по чему се Артистикум посебно истиче јесте ликовно – музичка радионица „Мали истраживачи” намењена деци узраста од 4 до 7 година. Она представља спој ликовних и музичких активности и завређује посебну пажњу код деце и њихових родитеља због своје ефикасности и разноврсности.

Оставите одговор