Клавир

Klavir

Програм “Школа клавира“ центра за уметност Артистикум, пружа едукацију како млађим тако и оним мало старијим љубитељима музике. Индивидуална настава омогућава сваком полазнику да креира свој сопствени музички пут и подстиче целокупан развој личности. Кроз ове часове полазници се упоредо упознају како са техником свирања клавира тако и са теоријом солфеђа која је неопходна за читање нотног текста. Програм који се свира на часовима је разноврстан и прилагођен како узерасту тако и афинитетима полазника. Важно је поменути да овај програм обухвата и јавни наступ, завршни концерт на коме учествују сви полазници школе Артистикум.

Начин рада: Рад у групи (од 2 до 8 полазника) или индивидуално.

Узраст полазника: Часови су прилагођени полазницима од 5 година навише (за децу и одрасле).

Време трајања: Два пута недељно (групна настава)

Цене по полазнику:

– Цена једног индивидуално часа (60 мин.) је 2.000,00 рсд.

– Групни часови (60 мин.) – 3.900,00 рсд (на месечном нивоу).

Термини: У току је формирање група

Предавач: Марија Аранђеловић, дипломирани музичар

Рођена је 16.06. 1990. године у Нишу. Са својих 9 година уписује клавир у музичкој школи Коста Манојловић у Земуну, где касније наставља и своје средњошколско образовање на два одсека, клавир и соло певање. Након завршене средње школе уписује Факултет Музичке Уметности у Београду на катедри за клавир, где 2013. године завршава основне студије, а затим 2015. године и мастер студије у класи професора Милоша Михајловића.

Од 2015. године предаје на Академији Уметности у Београду на катедри за музичку продукцију и дизајн звука.

Паралелно са студијама бавила се истраживачким радом у области музичке педагогије и креирала је сопствене програме и радионице за најмлађе. Поред соло певања бави се и модерном музиком и техником певања бројних жанрова.