Конкурси – упис септембар 2018.

АКТУЕЛНИ КОНКУРСИ

Артистикум је центар који се бави подучавањем и креативним усмеравањем деце, младих као и старијих полазника.Сви програми су прилагођени узрастима полазника који би у континуираном периоду били обучавани од стране младих, даровитих и перспективних уметника, професора и потврђених стручњака у педагошком раду из одређених области уметности.

Подстичемо развој креативног капацитета код деце, младих као и код старијих полазника. Радимо са посебом пажњом , предано и стрпљиво уверени да у свакој особи постоји стваралачки потенцијал.

АКТУЕЛНИ КОНКУРСИ:

Бесплатни часови гитаре (6-15)

Бесплатни часови гитаре за узраст од 6 до 15 година

У нашој школи гитаре полазници ће имати прилику да се упознају са инструментом као и да науче да га свирају. Часови гитаре се могу одржавати у групама али и индивидуално. Настава се адаптира према полазнику у зависности да ли поседује претходно знање.

Индивидуална настава омогућава сваком полазнику да креира свој сопствени музички пут и подстиче целокупан развој личности. Кроз ове часове полазници се упоредо упознају како са техником свирања гитаре тако и са теоријом солфеђа која је неопходна за читање нотног текста. Програм који се свира на часовима је разноврстан и прилагођен како узерасту тако и афинитетима полазника. Важно је поменути да овај програм обухвата и јавни наступ, завршни концерт на коме учествују сви полазници школе Артистикум.

Начин рада школе гитаре: Рад у групи или индивидуално. За неколико пробних часова обезбеђујемо коришћење акустичне гитаре за време часа.

Време трајања: једном  недељно по 60 мин
Термини: недељом од 17.00ч
Предавач: Михаило Златковић

Поп певање (13-19)

Школа поп певања – узраст од 13 до 19 година

Уколико имате између 13 и 19 година и одлучили да школујете свој глас и научите правилну технику певања „Teen Pop“ програм је намењен Вама!

Кроз овај програм упознаћете се са анатомијом и физиологијом тела и научити различите технике дисања које су неоподне за правилно коришћење певачког апарата. Осим тога, са стручњацима ће те радити и на правилном начину држања тела приликом певања, изговору, дикцији, вокалима и артикулацији; те на вокалним регистирима, вишегласном певању и другим певачким елементима попут распона гласа, квалитета тона или вибрата.

Шта Вам овај програм омогућава?

  • Рад са еминентним и школованим предавачима певања
  • Рад са фонопедом – стручњаком за превенцију и очување гласних жица
  • Рад са сценографом ради што бољег кретања на сцени
  • Сваког месеца семинар са једном познатом личности (у области музике, са наше музичке сцене)
  • Вежбање на озвучењу, правилна употреба микрофона
  • Јавни наступи у току сваког семестра
  • Певање акапела, у више гласова

Како је организована настава?

  • Два часа певања недељно (34 по семестру)
  • Сваке друге недеље час са фонопедом (9 по семестру)
  • Сваке друге недеље час сценског покрета (9 по семестру)

Програм се базира на два циклуса током школске године. Први почиње у септембру и траје до јануара, а други почиње у фебруару и траје до јуна .

Цена по семестру: 24500 динара, уз могуће плаћање у пет месечних рата по 4900 динара.

Уколико платите цео семестар одједном цена је 22000 динара.

Пријаве су отворене до 12. септембра, а аудиција ће се одржати 15.9.2018.

Мали виртуози (4-7)

Мали виртуози – музичке радионице за узраст од 3 до 7 година

Музика емоционално обогаћује дете, провоцира топао и близак однос са људима и околином. У музичким активностима и игри, дете упознаје своје музичке могућности, ствара сопствене начине музичког изражавања и репродуковања; открива и упознаје своја опажања, осећања, потребе, маштања, идеје и мисли, своје креативне домете.

Путем разноврсних музичких игара упознајемо свет музике. Користимо инструменте, глас и покрет како бисмо креирали различите музичке облике. Обухватајући све облике изражавања радимо на ослобађању, самопоуздању и социјализацији деце предшколског узраста.

Овај програм је одлична припрема за музичке школе и свирање инструмента. Настојимо да децу упознамо са свим музичким инструментима, како би касније сами

Програм се базира на два циклуса током школске године. Први почиње у септембру и траје до јануара (18 недеља) а други почиње у фебруару и траје до јуна (18 недеља).

Цена по семестру: 12500 динара и могуће је плаћање у пет месечних рата по 2500 динара.
Начин рада: групе од 6 до 10 полазника.
Термини: уторак од 18:00 до 18:45

Упис до 15.9.2018.

Са радом почињемо 18.септембра а предвиђени завршетак је 25. јуна.

Опширније о овом програму можете прочитати овде.

Бебе сениори (1-3)

Бебе сениори – музичка радионица за узраст од 1 до 3 године.

Музика је саставни део живота деце у овом узрасту. Они певају својим играчкама, ударају ногама о под стварајући ритам и уживају у песмама које им мама и тата певају. Деца до три године имају много потенцијала за учење и развој кроз музику и зато им треба пружити музички садржај који пружа више од саме забаве.

Кроз садржај адаптиран за децу овог узраста развијамо ритам, координацију, социјалну и специјалну интелигенцију, музикалност, говор, креативност, способност импровизације, моторику, самопоуздање… а све кроз програм у којем деца и родитељи потпуно уживају.

Цена програма по полазнику на месечном нивоу:

–  Једном недељно – 2.500,00 РСД
–  Два пута недељно – 3.900,00 РСД

Начин рада: Групе од 4 до 8 полазника. Часови подразумевају присуство једног родитеља.
Термини: Понедељком и средом од 18.30-19.00ч
Предавач: Марија Аранђеловић, дипломирани музичар

Први час је бесплатан.

Упис током целе године

Опширније о овом програму можете прочитати овде.