Мали истраживачи

Slikarstvo za decu

Група Мали истраживачи представља спој ликовних и музичких активности. Садржаји музичке културе нуде разноврсне могућности ликовног изражавања. Радионица је базирана на развоју дечије креативности и оригиналности кроз игру и забаву. Сама музика је пуна асоцијација, звукова из природе која буде осећања и покрећу машту да деца могу да стварају сопствене слике и цртеже на основу својих осећања.

Фокусирамо се на учење које је базирано  на искуственом доживљају и уверењу да се деци морају оставити неограничене могућности у тражењу начина да изразе себе. Осећај самосталности је директно повезан са успехом у породици, вртићу, школи, животу…

Програм је замишљен тако да се деца на часовима упоредо упознају са светом музике и ликовне уметности. Оно што дететовом цртежу даје прави смисао управо је креативни процес и слобода која се рађа приликом истог. Деца ће упознати ризницу најлепших дечијих песама слушајући их док сликају и цртају. Уједно уче песмице чије ће текстове касније покушати да прикажу на свој начин кроз сопствени цртеж. Мотиви радова треба да буду везани за музику, инструменте, портрете композитора. Упознају се са музичким инструментима и појмовима управо кроз ликовни свет и цртеже. Музика покреће дечију машту и буди осећања која деца касније преточе на сликарско платно. Док кроз игру и стварање уче шта је то тихо, а шта гласно, шта је глатка, а шта равна површина деца откривају ствари и долазе до спознаје шта није могуће урадити као и до спознаје шта је могуће. Корелацијом ова два предмета деца ће лакше савладати појмове ритма, динамике, хармоније, боје и тона. Тимским радом и сарађивањем развијају дружељубивост и лакше разумеју себе и друге.

Сав материјал је укључен у цену. Први час је бесплатан.

Узраст полазника: од 4-7 година

Време трајања: два пута недељно по сат времена

Цена по полазнику: 3.600,00 (на месечном нивоу)

Термини:

Сликарска радионица – СУБОТОМ од 12:00 – 13:00ч

Музичка радионица – УТОРКОМ од 18.00 – 19.00ч

Предавачи: Ана Ђаповић – дипломирана сликарка и Марија Аранђеловић – дипломирани музичар


Фотографије са часа:

Škola slikanja za decu

Škola slikanja za decu

Slikarstvo za decu

Slikarstvo za decu

 

Оставите одговор