Михаило Златковић

ПРЕДАЈЕ: Гитару.

Мхаило Златковић рођен је 1994. године у Београду.  Музиком је почео да се бави у раном детињству, а класичну гитару свира од петог разреда основне школе. Тај пориод представља значајан моменат у његовом животу јер музика постаје и његов даљи едукативни пут и животни избор. Основну музичку школу завршио је у МШ “Петар Илић” у Аранђеловцу у класи проф. Младена Жица који га уводи у свет класичне гитаре, док је средњу музичку школу похађао у МШ “Јосип Славенски” у Београду у класи професора Ненада Кондића. Освајао је прве, друге и треће награде на домаћим и међународним такмичењима, а похађао је и гитарске курсеве и радионице код најзначајнијих гитарских педагога као што су  Дарко Карајић, Срђан Тошић, Александар Хаџи-Ђорђевић, Зоран Анић, Зоран Крајишник, Един Карамазов, Душан Богдановић, Марко Фери, Роберто Фабри…

Радио је у ОМШ “Петар Илић” у Аранђеловцу где је две године предавао гитару. Његови ученици су остварили запажене резултате на музичким фестивалима у земљи, међу којима су прве и друге награде на такмичењима у Нишу и Новом Саду.

Тренутно је на завршној години студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Вере Огризовић и предаје гитару у музичкој школи Јосиф Маринковић у Београду.

Имао је до сада више самосталних и заједничких  гитарских наступа у Србији, Словенији, Црној Гори, Швајцарској…