Мина Глигорић

ПРЕДАЈЕ:  певањe  “TEEN POP”

Мина Глигорић завршила је са највишом оценом основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду на одсеку за соло певање. Одликована је као најбољи студент академије у школској 2014/2015. Вишеструки је добитник првих награда на такмичењима, учесник у различитим пројектима које је Факултет организовао, а своје усавршавање наставила је и на летњим курсевима у иностранству. Имала је прилику да учи од реномираних уметника на светском нивоу у области певања: Владимира Редкина, солисте Баљшој театра, Кристијана Хилца, професора Универзитета уметности у Берну, Евелин Таб,  Роберте Мамели, Марине Бартоли. Полазник је и мајсторског курса Дејвида Гауленда, уметничког директора Ројал опере у Лондону.

Под покровитељством Министарства културе, уз подршку Француске, а затим и Чешке амбасаде, изводила је песме које је скупио Јован Фрајт. Истиче се и учешће са гудачким оркестром Факултета у Задужбини Илије М. Коларца.  Сарађивала је и са савременим композиторима уметничке музике у више пројеката.

Професор је соло певања у музичкој школи Коста Манојловић у Земуну,  члан Оперског студија Народног позоришта у Београду, хонорарни сарадник у позоришту Душко Радовић (В. Шекспир ,,Бура“), и у Мадлениануму ( опере Љубавни напитак и Пајаци)

Поред класичног певања, свакодневно се усавршава у области популарне музике, како сама тако и са својом професорком, има вишегодишње искуство певања у поп-рок саставима. У слободно време воли да компонује. Свира клавир и гитару.