Модни дизајн

Škola modnog dizajna

Програм модног дизајна, као једна од области уметности, код деце развија  креативност, аутентичност и способност самосталног изражавања. Кроз рад у школи, децу упознајемо са историјом костима како би схватили  употребну вредност одеће, а тек онда естетску  вредност исте. На тај начин их учимо да другачије посматрају одећу, како би и сами касније били у стању да осмисле уникатне одевне предмете, нову форму и облик већ стандардних одевних предмета. То заправо и јесте циљ модног дизајна.

Залажемо се да деца добију основно знање из технике цртања, како би могли да искажу своје идеје, служећи се техником колажа, како на папиру, тако и на разним другим материјалима. Инспирисање деце разним елементима из животне околине, учимо их да инспирацију за уметничка остварења  могу да пронађу у свему. На тај начин се у њима буди стваралачки дух што доводи  до невероватних достигнућа.

На крају сваке школске године организујемо изложбу радова као и модну ревију на којој ће се сви полазници представити кроз један од својих најбољих модела.

Деца ће учествовати у процесу реализације модела, од идејног решења до финалног одевног предмета. На овај начин улазе у срж модног дизајна, односно стичу вештину спајања функционалног са естетским.

Начин рада: рад у групама до 12 полазника највише. Материјал је обезбеђен. Први час је бесплатан.

Узраст полазника: од 6 до 19 година

Време трајања: једном недељно (180 минута)

Цена по полазнику: 3.900,00 рсд (на месечном нивоу)

Термини: субота од 13:30 – 16:30ч

Предавач: Рад са децом остварује Горица Роксандић – инж. дизајна текстила и одеће. Дипломирала је 1996. године на Високој Текстилној Струковној школи за дизајн, технологију и менаџмент – ДТМ, одсек  дизајн текстила и одеће, као студент генерације.

Од 1997 до 1999 радила у Модном салону МА где је стекла велико искуство сарађујући са најеминентнијим костимографима позоришта и филма. Самостални рад започиње већ од 1999.године у свом модном атељеу, где креира и израђује уникатну гардеробу. Као костимограф креирала је костиме за многе дечије представе. Рад са децом је за њу врло инспиративан, те 2014. године оснива Школу модног дизајна МОДА АРТ, са идејом да код деце развије креативност, индивидуалност и љубав према уникатном раду, у чему је постигла изузетне резултате.


Пријавите се за програм модног дизајна:Фотографије са часа:

Škola modnog dizajna


Škola modnog dizajna


Škola modnog dizajna


Modni dizajn


Modni dizajn


Modni dizajn

 

One Reply to “Модни дизајн”

  1. […] Pošto je moje najveće dete izrazito umetnički tip koji obožava da crta i zanima se za modu, ovakva radionica bi za nju bila pun pogodak. Radionice su namenjene deci od 6 do 18 godina, a časovi su jednom nedeljno. Pročitajte više o ovom programu.  […]

Оставите одговор