Новогодишња приредба!

Артистикум центар организовао је за своје полазнике завршну изложбу и музичке наступе за крај 2017. године.

На изложби су приказани радови деце са програма сликања, калиграфије и модног дизајна, а све то уоквирено је музичким наступом полазника часова клавира и концертом наших певача.

Ликовни радови обилују разноврсношћу ликовног израза где су представљене различите цртачке и сликарске технике: оловка, угљен, туш, пастел,темпера, колаж… Мотиви радова су: мртве природе, портрети, пејзажи, животиње.

Завршна изложба представља пресек радова насталих  у 2017.години где се јасно види квалитет ликовног израза постигнут код сваког полазника.

Полазници курса калиграфије савладали су прво писмо „Римска капитала“ која је основа нашег данашњег латиничног писма. Ово писмо је јасно и стабилно и захтева прецизност потеза као и сигурност руке коју су наши полазници успели да постигну.

На часовима модног дизајна су деца упозната са основама модног дизајна, фигуром модела, историјом костима праисторије Египта, Рима. Како су се упознали са употребном вредношћу одеће тако су и сами успели да отпочну са стварањем нових дизајнерских остварења. Представљено им је на који начин да користе и стилизују елементе који им служе за инспирацију. Инспирисани су поред историјског костима и елементима из света који их окружује. Деца су показала велики напредак и врло добро усвајају нова сазнања. На новогодишњој изложби су представљени њихови нацртани радови са иновативним дизајнерским решењима као и по један реализован рад у минијатурној верзији (на умањеној  кројачкој лутки). Млади дизајнери су се упознали са техником ткања, шивења (ручно и машински) и делимично техником моделовања.

Велики и мали музичари Артистикумови отворили су изложбу слика и радова. На репертоару су се нашле новогодишње песме и мелодије које су употпуниле празничну атмосферу. Сјајни извођачи свирали су пред пуном салом и одушевили све присутне.

Желимо Вам срећан Божић и Новогодишње празнике!

Ваш Артистикум центар