Пружите деци квалитетан садржај од самог почетка!

Драге маме,

Вероватно сте већ чуле за програм „Бебе сениори“  кроз који се деца најмлађег узраста по први пут сусрећу са светом музике. Можда сте се на тренутак запитале шта је то што би Ваши најмлађи могли да науче и усвоје на овом програму, када још увек нису навршили ни три године живота. Бринете да ли ће Ваше дете моћи мирно да седи и да прати час? Сигурно се плашите како ће Ваш малишан реаговати на ново окружење и људе? У овом тексту ћемо Вам дати одговоре на нека питања која нам родитељи најчешће постављају у вези програма „Бебе сениори“.

Дететов појам о околини у овом периоду развоја (од 1-3год) је безбрижан и истраживачки настројен. Деца су отворена за све нове могућности које им се пружају и њихов мозак функционише по принципу малог сунђера. Све оно што виде покушаће да имитирају, све оно што чују ће се потрудити да понове. Музика их покреће, тера на игру, смех и радост. Пријатно окружење и расположени предавачи им увек поправе расположење.

Програм подразумева разне игре које ће у многоме помоћи развоју Вашег детета. Тапшалице ће побољшати осећај за ритам али и помоћи развоју координације. Песме и тонске вежбе са променом слогова код деце развијају музикалност али и говор. Игре у кругу и игре које захтевају тим људи, помоћи ће им да се социјализују и стекну осећај групе.

Да ли сте знали да само Ваше присуство у активностима детета креира емотивну стабилност и јача самопоуздање? Кроз песме и интеракцију са Вама, детету расте самопоуздање и спремно је за улазак у свет који га окружује.

Рећи ћемо Вам још, да деца на нашим часовима усвајају ствари и брже него што мислите. Док се окренете они ће већ почети да нас имитирају. За само пар часова они ће научити да прате ритам, тапшу уз музику и опонашају све покрете које су на часу видели. Научиће када наступа почетак а када крај песме, како то музика може да буде тиха и гласна.. такође ће научити да координишу своје покрете уз брзу или спору музику.

Пружите деци квалитетан садржај од самог почетка и видећете како се сигурни и срећни много боље развијају!

 

Аутор текста:

професорка музике Марија Аранђеловић