Свети Сава и деца

„Свети Сава и деца“

Processed with VSCO with hb1 presetУ недељу 22.јануара у Артистикуму је обележена светосавска слава, важан дан за школство и едукацију у виду креативно – едукативне радионице „Свети Сава и деца“. На радионици су деца имала прилику да се упознају са обичајима школске славе, да чују причу о првом православном учитељу и просветитељу, да заједно насликају портрет Светог Саве уз певање светосавске химне.

 

 

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

 

Као што и сваке суботе на радионици „Мали истраживачи“ комбинујемо програм рада кроз музику и сликарство, тако смо и светосавску славу представили деци кроз две уметности. Деци у том узрасту је свакако занимљивије када се нешто представи и прикаже из више углова – а у нашој радионици кроз мелодију и певање, сликање и цртање.

 

 

 

 

Processed with VSCO with hb1 preset

На музичком делу радионице, чули су причу о Светом Сави, његовом животу и раду, где су касније у квизу погађали испричане појединости. Певали су светосавску химну уз пратњу професорке на клавиру и учили чувену песму Војислава Илића „Свети Сава“.

На ликовном делу радионице, осликавали су воштаним бојама портрет Светог Саве према одабраним репродукцијама икона, који су након часа понели својим кућама.

Processed with VSCO with hb1 preset

Иако се школска слава обележава у свим школама у Србији, где се приређују приредбе и свима познати обичаји, и ми смо такође желели да посветимо дан Светом Сави у нашој школи, на нама својсвтвен и креативан начин. Уз неколико фотографија ћемо покушати да пренесемо атмосферу и онима који нису могли да нам се придруже.

Оставите одговор