Упис у школу модног дизајна

Програм модног дизајна, као једна од области уметности, код деце развија  креативност, аутентичност и способност самосталног изражавања. Кроз рад у школи, децу упознајемо са историјом костима како би схватили  употребну вредност одеће, а тек онда естетску  вредност исте. На тај начин их учимо да другачије посматрају одећу, како би и сами касније били у стању да осмисле уникатне одевне предмете, нову форму и облик већ стандардних одевних предмета. То заправо и јесте циљ модног дизајна.

Залажемо се да деца добију основно знање из технике цртања, како би могли да искажу своје идеје, служећи се техником колажа, како на папиру, тако и на разним другим материјалима. Инспирисање деце разним елементима из животне околине, учимо их да инспирацију за уметничка остварења  могу да пронађу у свему. На тај начин се у њима буди стваралачки дух што доводи  до невероватних достигнућа.

На крају сваке школске године организујемо изложбу радова као и модну ревију на којој ће се сви полазници представити кроз један од својих најбољих модела.

Деца ће учествовати у процесу реализације модела, од идејног решења до финалног одевног предмета. На овај начин улазе у срж модног дизајна, односно стичу вештину спајања функционалног са естетским.


Начин рада: рад у групама до 12 полазника највише. Материјал је обезбеђен. Први час је бесплатан.
Узраст полазника: од 6 до 19 година.
Време трајања: једном недељно (180 минута).
Цена по полазнику на месечном нивоу: 3.900,00 рсд.
Термини: субота од 13:30 – 16:30ч

Предавач: Горица Роксандић, инж. дизајна текстила и одеће.