Started on 01.01.1970.
Concept Art Naslovna

Concept Аrt & Ilustracija

4000rsd/mesečno

Opis programa

Polaznici svih uzrasta koji su ljubitelji vizuelnog izražavanja imaju priliku da pohađaju nastavu koja objedinjuje nekoliko ključnih disciplina primenjene grafike koje se međusobno prožimaju – ilustraciju, koncept art i grafički dizajn. Interesovanje za umetnost ilustracije, kao specifičnog vida umetničkog izražavanja, sve više raste. Njene likovne i komunikativne potencijale prepoznale su i neguju reprezentativne obrazovne institucije, kao što su Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i Akademija umetnosti u Novom Sadu.

Cilj radionice posvećene ilustraciji i koncept artu je da kroz teoretski i praktičan rad učenici usvoje teoretska i zanatska znanja neophodna za kreativno delovanje u oblasti pripovedačke ilustracije za knjigu, zatim konceptualne ilustracije, stripa, koncept dizajna, kao i tradicionalnih i digitalnih ilustratorskih tehnika. Budući da je ilustracija primenjena umetnost, ona će biti perspektivno zanimanje dokle god postoje izdavaštvo, advertajzing i industrija zabave (video igre, animirani filmovi, aplikacije za smart telefone itd.).

Koncept art je danas posebno atraktivna oblast koja podrazumeva dizajn likova i ambijenata za animaciju, filmove i video igre. Ova znanja će polaznicima dati mogućnost da se zaposle u gejming industriji koja je u usponu i u našoj zemlji, a pogotovo u svetu. Postavljeni cilj programa se ostvaruje tako što će učenici biti obučeni da dizajniraju karaktere, rekvizite, prostore i pozadinske prizore za video igre, kao i da kreiraju vizuelni identitet video igre ili filma.

Časovi su koncipirani tako da se stavlja akcenat na samostalan i praktičan rad polaznika i njegovo angažovanje i aktivnost u kreativnom procesu. Savladavanjem programa polaznici se osposobljavaju za:

– dizajniranje karaktera, prostora i rekvizita za video igre;

– dizajniranje pozadinskih prizora za video igre i filmsku industriju;

– kreiranje vizuelnog identiteta video igara, filmova i reklamnih filmova;

– korišćenje znanja i veština iz oblasti crtanja i slikanja u procesu dizajniranja proizvoda koncept i karakter dizajna;

– primenjuju osnovno znanje iz plastične anatomije prilikom dizajniranja karaktera;

– obrazlože svoje dizajnersko rešenje;

– pretražuju literaturu i internet;

– kreiraju portfolio svojih radova.

 

Po završetku kursa, učenici stiču sledeće opšte kompetencije:

– sposobnost dizajniranja proizvoda koncept i karakter dizajna prema unapred definisanim elementima;

– spremnost za nastavak umetničkog obrazovanja u srednjim umetničkim školama;

– sposobnost verbalne i likovne prezentacije rada.

 

Završni rad
Pored sticanja znanja i veština iz oblasti primenjene grafike i likovnih tehnika, cilj programa je i kreiranje završnog rada (portfolija) sa radovima kojima će polaznik moći direktno da prezentuje svoj rad i stečeno znanje. Za vreme kursa, svaki polaznik će doraditi svoje radove i uobličiti ih u formu prezentacije.

Polaznike učimo ručnom crtanju i slikanju, a svi oni koji su napredniji, koji imaju predznanje i rade već u određenim programima, mogu poneti svoju opremu na čas – tablet, grafičku tablu ili lap top. Sav materijal za ručno crtanje i slikanje je obezbeđen i uračunat u cenu.

Termini (grupna nastava od 10 – 12 polaznika):

Trenutno program nemamo u ponudi!

Cena po polazniku: 4.000 rsd/mesečno

Probni čas: 1.000 rsd

Predavač: Nevena Marković