Ana Spremić

Profesor klavira
Brief info

Pijanistkinja Ana Spremić (1993) nakon završenog odseka za klavir, muzičku teoriju i solo pevanje u MŠ „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu, osnovne i master akademske studije klavira završava na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi dr um. Vladimira Cvijića.
Kao aktivan učesnik majstorskih kurseva, usavršavala se kod istaknutih pijanista i pedagoga: prof. dr Arbo Valdma (Keln), Đorđe Milojković (Ženeva), Svetlana Bogino i Vladimir Ogarkov (Novi Sad), Jokut Mihailović (Beograd), Lidija Bizjak (Pariz), Marina Horak (Ljubljana) i Rita Kinka (Novi Sad).
Na osnovu postignutih uspeha na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima bila je dobitnik nagrade iz Fonda za mlade talente „Dositeja“, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, od 2009. do 2012. godine.
Sa ansamblom „Muzički svodovi“, organizacije Kulturni element, učestvovala je u performansima „Crveni oktobar“, „Plaisir d'amour“ u okviru 56. Oktobarskog salona, a potom i u projektu „Štuke su doletele u zoru“ (zatvaranje izložbe „Beogradsko sajmište – povratak u budućnost“) u saradnji sa Muzejem grada Beograda.

Kao član i deo autorskog tima Kulturnog elementa, organizovala je brojne kulturne događaje u saradnji sa značajnim institucijama grada Beograda, od kojih se posebno izdvaja Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“, koje se održava u Zadužbini Ilije M. Kolarca i važi za jedno od najznačajnijih i najvećih operskih takmičenja u Srbiji i ovom delu Evrope.
Premijerno je izvodila dela mladih srpskih autora, a imala je priliku da svira i na festivalima savremene muzike KoMA i „Lasciar vibrare“. Neka od ovih izvođenja emitovali su Soundart Radio u Velikoj Britaniji, Ellensburg Community Radio (ECR) - Vašington, Radio Beograd 2 i Radio Beograd 3.
Zvanje docenta dobija 2017. godine na Institutu za umetničku igru u Beogradu, gde radi kao muzički saradnik na smeru Klasičan balet, kao i korepetitor kompanije Balet mladih, od njenog osnivanja 2019. godine.

preporučeno

Programi Ane Spremić

Škola klavira

Time:
Days of Week:
od 6000 rsd /mesečno

Online časovi klavira

Time:
Days of Week:
od 8000 rsd/mesečno