Mina Gligorić

Profesor pevanja
Brief info

Mina Gligorić rođena je 1993. godine u Šapcu. Osnovne i master studije solo pevanja završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Katarine Jovanović sa najvišom ocenom. Proglašena je za najboljeg studenta u akademskoj 2014/2015. godini. Višestruki je dobitnik nagrada na takmičenjima Nikola Cvejić, Srpska solo pesma, laureat na takmičenju Lazar Jovanović. Pored mnogih koncerata koje je organizovao Fakultet, ističe se učešće na Dunav festu, Rosi festu, a kao uspešnog studenta je nagrađuju Centar lepih umetnosti Guarnerius i Narodna biblioteka Srbije. U oblasti barokne muzike usavršavala se sa prof. Erihom Trakslerom sa Univerziteta umetnosti u Beču, sa Evelin Tab, a u okviru Barokne austrijske akademije sa Kristijanom Hilcom, Robertom Mameli i Marinom Bartoli. Na ovom kursu postaje stipendista za 2017.godinu. Izabrana je da bude polaznik majstorske radionice Vladimira Redkina, soliste Baljšoj teatra, i Dejvida Gaulenda, umetničkog direktora programa za mlade u Royal Opera House. U ulozi Cerline u operi Don Đovani prvi put debituje u okviru GIPAC produkcije, a istog meseca i kao Pamina u Čarobnoj fruli, adaptiranoj predstavi za decu pozorišta Madlenianum.

U okviru sezone 2018/2019. kao član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu nastupa kao Đovana u Rigoletu, Bastijena u jednoj od Mocartovih prvih opera Bastijen i Bastijena, u junu 2019. na Velikoj sceni debituje kao Koštana u istoimenoj operi Petra Konjovića. U narednoj sezoni nastupiće kao Kozeta u mjuziklu "Jadnici" i adaptiranoj verziji opere "Ljubavni napitak" prilagođenoj najmlađima u produkciji pozorišta "Madlenianum".

Njena prva ljubav je pop muzika i zahvaljujući konstantom radu na tehnici glasa, uspeva da podjednako kvalitetno izvodi jednu i drugu vrstu muzike. Pedagogijom se bavi od 2017.godine počevši kao profesor pevanja u muzičkoj školi "Kosta Manojlović" u Zemunu. Redovan je profesor Centra za edukaciju i razvoj umetnosti "Artistikum". Svira klavir i gitaru.

preporučeno

Programi Mine Gligorić

Škola pevanja

Time: Subota u 11.15
Days of Week: Subota
od 5000 rsd/mesečno

Online časovi pevanja

Time:
Days of Week:
od 8000 rsd/mesečno