Nina Martinović

Profesor klavira
Brief info

Nina Martinović je rođena 1994. godine u Beogradu, gde je pohađala klavir u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi Mokranjac. 2011. godine završava srednju školu u klasi profesorke Milice Vasiljević - Bisenić i upisuje klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom studija, usavršavala se kroz rad sa renomiranim pijanistima i pedagozima kao što su Arbo Valdma, Hubert Rutkovski, Martin Hjuz, Mihael Ude, Mišel Dalberto i drugi.

Kao jedna od najuspešnijih polaznica kursa prof. Hjuza, ostvarila je niz koncerata u Beču kao solista i član kamernih ansambala. Pored brojnih solističkih nastupa tokom studija, na odseku za kamernu muziku, nastupa u okviru klavirskog dua „Skazka” u svečanim beogradskim salama u okviru koncerata klase, studentskih organizacija i festivala („Festum”, „Kult i više”, „Boljšoj”) kao i na takmičenjima - XI Festival slovenske muzike (prva nagrada) i XX Republičko takmičenje kamerne muzike (prvo mesto - Laureat).

U periodu od 2013. do 2015. godine, bila je jedna od organizatora večeri „Sinkretizma” koje su za cilj imale promovisanje kulture i umetnosti u Beogradu. Osnovne studije završava 2015. godine u klasi prof. doc. Nataše Mitrović. Master studije na katedri za klavir završava 2018. godine u klasi dr um. prof. Nenada Radića, prosečnom ocenom 9,90 i 10,00 iz glavnog predmeta. Zbog visokog proseka je tokom studija bila višegodišnji stipendista Grada Beograda. Pedagoškim radom je počela da se bavi u muzičkoj školi Kosta Manojlović u Zemunu gde je povremeno radila na mestu nastavnika klavira od 2014. do 2017. godine, a u muzičkoj školi Stanković od 2017. do 2019. ima svoju klasu učenika na odseku za klavir.

U julu 2019. godine, nastupila je kao solista na festivalu mladih ruskih orkestara na Krimu. Osim koncerta, održala je i masterklas, te joj je od gradonačelnika Jevpatorije uručena diploma i zahvalnica za doprinos festivalu. Od 2019. godine je student glume na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Bojana Žirovića i profesorke Ive Milošević.

preporučeno

Programi Nine Martinović

Škola klavira

Time:
Days of Week:
od 6000 rsd /mesečno