Senka Janković

Predavač na likovnim radionicama
Brief info

Senka Janković, istoričarka umetnosti, svoj je akademski put započela diplomiranjem na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Njeno bogato profesionalno iskustvo obuhvata različite aspekte sveta umetnosti.
Osim svojih istraživačkih poduhvata u istoriji umetnosti, Senka se istakla kao organizator kulturnih događaja. Posebno je značajna bila njena uloga u organizaciji izložbe "Modna čajanka", koja je predstavila rad mladih dizajnera iz Beograda, pružajući im priliku za izlaganje i prepoznavanje u umetničkoj zajednici.

Senka je svoje profesionalno putovanje proširila i van granica Srbije, gde je posvećeno radila u umetničkoj galeriji N2N u Abu Dhabiju. Tokom svog boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sarađivala je sa lokalnim umetničkim časopisima, deleći umetničke vizije i promovišući kulturne tokove galerije.

Ono što čini Senkin pristup posebno vrednim jeste njeno iskustvo u radu sa mlađom decom, gde je kroz maštovite rukotvorine podsticala njihovu kreativnost. Senkina predanost umetnosti i njen multidisciplinarni pristup čine da se u maju 2023.godine pridruži Artistikum timu.

preporučeno

Programi Senke Janković

Mali istraživači

Time:
Days of Week:
4500 rsd/mesečno