Upoznajte nas

centar za edukaciju

Artistikum

Centar za edukaciju osnovan je u septembru 2016. godine u cilju kreativnog usmeravanja dece, mladih a i starijih polaznika u oblasti muzičke i likovne umetnosti.
Naš zadatak od početka je da umetnost približimo ljudima jer znamo koliko je ona značajna u životu svakog čoveka. Artistikum pruža dinamično i izazovno okruženje u kojem učenici stiču mnogobrojna iskustva i praksu iz oblasti primenjene i muzičke umetnosti. Nastava se odvija u predivnom ambijentu odgovarajući zahtevima postavljenog zadatka u pogledu opremljenosti prostora i dostupnosti lokacije.
Smatramo da su za decu okruženje i iskustvo od krucijalne važnosti za razvoj urođenih potencijala.
Svi programi su prilagođeni uzrastima polaznika koji su u kontinuiranom periodu obučavani od strane mladih, darovitih i perspektivnih umetnika, profesora i potvrđenih stručnjaka u pedagoškom radu iz određenih oblasti umetnosti.
Podstičemo razvoj kreativnog kapaciteta kod dece, mladih kao i kod starijih polaznika. Radimo sa posebnom pažnjom, predano i strpljivo uvereni da u svakoj osobi postoji stvaralački potencijal.
Koristeći se odgovarajućom stručnom metodologijom nastojimo da taj potencijal prepoznamo sa ciljem sistematičnog razvoja, napretka i praktične primene. Težimo jačanju i negovanju stvaralačkih potencijala i razvoju principa umetničkog uma kod dece. Usvajanje i razvijanje principa umetničkog uma pomaže da se svakom životnom i profesionalnom zadatku prilazi sa ciljem stvaranja remek dela.

Dobrodošli u Artistikum centar – Centar umetničkih umova!

timeline

Naš razvojni put

2016.

Nastali smo iz želje da se umetnička scena Beograda neprestano razvija i istražuje u cilju umetničke održivosti. Od samog početka koračamo putem kreativnosti, mašte, i stvaramo umetnički um – artistikUM. Jasno i sigurno težimo ka svim likovnim i muzičkim ostvarenjima.

 

2017.

Godina koja nam je obeležila značajan uspeh vrednog člana Artistikum centra. Marta 2017.godine, naša profesorka Ana Đapović osvojila je ULUS-ovu nagradu za slikarstvo „Zlatna paleta“ za sliku pod nazivom „Odvajanje“.

2018.

Velika školska završna priredba Artistikum centra. Program je počeo otvaranjem izložbe đaka slikarske i modne sekcije uz koktel dobrodošlice u Galeriji Teatra 78, dok je na Velikoj Sceni bio priređen modni i muzički performans propraćen multimedijalnim sadržajem. Imali smo čast da nas je posetilo preko 400 ljudi, roditelja, prijatelja, saradnika i naših učesnika.

2019.

Posebno izdvajamo muzičku radionicu „Bebe Seniori“ koji je jedan od naših najpopularnijih programa do sada, namenjen najmlađim polaznicima. Pokret kao najvažnija karika intelektualnog razvoja i muzika koja jača vezu između uma i tela i omogućava njihovo harmonično funkcionisanje u najranijem periodu razvoja.

 
2016
2017
2018
2019