Artistikum centar organizovao je za svoje polaznike završnu izložbu i muzičke nastupe za kraj 2017. godine. Na izložbi su prikazani radovi dece sa programa slikanja, kaligrafije i modnog dizajna, a sve to uokvireno je muzičkim nastupom polaznika časova klavira i koncertom naših pevača.

Likovni radovi obiluju raznovrsnošću likovnog izraza gde su predstavljene različite crtačke i slikarske tehnike: olovka, ugljen, tuš, pastel,tempera, kolaž… Motivi radova su: mrtve prirode, portreti, pejzaži, životinje. Završna izložba predstavlja presek radova nastalih  u 2017.godini gde se jasno vidi kvalitet likovnog izraza postignut kod svakog polaznika.

Polaznici kursa kaligrafije savladali su prvo pismo „Rimska kapitala“ koja je osnova našeg današnjeg latiničnog pisma. Ovo pismo je jasno i stabilno i zahteva preciznost poteza kao i sigurnost ruke koju su naši polaznici uspeli da postignu.

Na časovima modnog dizajna su deca upoznata sa osnovama modnog dizajna, figurom modela, istorijom kostima praistorije Egipta, Rima. Kako su se upoznali sa upotrebnom vrednošću odeće tako su i sami uspeli da otpočnu sa stvaranjem novih dizajnerskih ostvarenja. Predstavljeno im je na koji način da koriste i stilizuju elemente koji im služe za inspiraciju. Inspirisani su pored istorijskog kostima i elementima iz sveta koji ih okružuje. Deca su pokazala veliki napredak i vrlo dobro usvajaju nova saznanja. Na novogodišnjoj izložbi su predstavljeni njihovi nacrtani radovi sa inovativnim dizajnerskim rešenjima kao i po jedan realizovan rad u minijaturnoj verziji (na umanjenoj  krojačkoj lutki). Mladi dizajneri su se upoznali sa tehnikom tkanja, šivenja (ručno i mašinski) i delimično tehnikom modelovanja.

Veliki i mali muzičari Artistikumovi otvorili su izložbu slika i radova. Na repertoaru su se našle novogodišnje pesme i melodije koje su upotpunile prazničnu atmosferu. Sjajni izvođači svirali su pred punom salom i oduševili sve prisutne.

Na samom kraju priredbe Deda Mraz je podelio novogodišnje poklone svim prisutnim đacima.

Želimo Vam srećan Božić i Novogodišnje praznike!

Vaš Artistikum centar

 

Snimak sa priredbe 2017:

https://www.youtube.com/watch?v=j_pbgLEJxow