U petak 8.juna održana je završna priredba đaka Artistikum centra, u Teatru 78 s početkom u 18:30 časova. Program je počeo otvaranjem izložbe đaka slikarske i modne sekcije uz koktel dobrodošlice u Galeriji Teatra 78, dok je na Velikoj Sceni bio priređen modni i muzički performans propraćen multimedijalnim sadržajem.

Izložba radova predstavlja presek rada tokom cele školske godine na kojima se mogu videti razne slikarske i crtačke tehnike. Od ugljena preko ulja na platnu, najbolji odabrani radovi polaznika sa svih programa i svih uzrasta.

Modna revija, sa preko 30 mladih kreatora uspeli su da predstave svoje unikatne kreacije kao i kreativan napredak tokom cele školske godine. Kroz rad u školi, decu upoznajemo sa istorijom kostima kako bi shvatili  upotrebnu vrednost odeće, a tek onda estetsku  vrednost iste. Podstičemo decu da budu inspirisani raznim elementima iz životne okoline, učimo ih da inspiraciju za umetnička ostvarenja  mogu da pronađu u svemu. Na kraju svake školske godine organizujemo izložbu radova kao i modnu reviju na kojoj će se svi polaznici predstaviti kroz jedan od svojih najboljih modela. Deca učestvuju u procesu realizacije modela, od idejnog rešenja do finalnog odevnog predmeta. Na ovaj način ulaze u srž modnog dizajna, odnosno stiču veštinu spajanja funkcionalnog sa estetskim.

Muzički program podrazumevao je nastupe klavijaturista, gitarista i pevača. Pripremljene numere pripadaju modernom muzičkom žanru sa programa „Teen Pop“, koje su đaci pripremali i po nekoliko meseci.

Imali smo čast da nas je posetilo preko 400 ljudi, roditelja, prijatelja, saradnika i naših učesnika. Spremni smo za početak nove školske godine!

 

Snimak sa priredbe 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=GFceF849-W4