SREBRNA NAGRADA za slikarstvo pripala našoj Ani Đapović!!!

Ana Đapović, jedan od osnivača Artistikuma, slikarka iz Srbije osvojila je 2. nagradu na internacionalnom umetničkom konkursu u Indiji koji organizuje Svetski univerzitet dizajna i Škola vizuelnih umetnosti.

Od pristiglih 2000 aplikacija umetnika iz celog sveta, internacionalni žiri dodelio joj je nagradu za slikarstvo – Srebrna nagrada za sliku “Udah” nastalu 2019. godine. Slika je rađena u tehnici enkaustički zgrafito i inspirisana je temom rađanja i prvog udaha.

Ana Đapović prisutna je na umetničkoj sceni od 2011. godine kada je završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Njene slike su kombinacija različitih medija, pretežno su rađene od prirodnog voska, u tehnici enkaustički zgrafito, koja je zbog svoje retkosti i originalnosti izdvaja na umetničkoj sceni. Anine sike su taktilne, sačinjene od prefinjene fakture, gde sa debelim slojevima voska dolazi i do slojevitih struktura.
Osvojila je prestižnu nagradu za slikarstvo Zlatna paleta Ulusa. Izlagala na 10 samostalnih i preko 100 grupnih izložbi. Izlagala je u Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Sloveniji, Indiji, Americi, Australiji.

Vest o nagradi su objavili:

KURIR –  https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/3557265/veliki-uspeh-umetnice-iz-srbije-ana-djapovic-nagradjena-u-indiji

NOVOSTI –  https://www.novosti.rs/kultura/vesti/930105/srpska-umetnica-nagradjena-indiji-srebro-ani-djapovic

PLEZIR –  http://plezirmagazin.net/srebrna-nagrada-za-slikarstvo-umetnici-ani-dapovic/

TOP VESTI – https://topvesti.rs/c/FrBwanUBSd2VWSbwotc9/2020-10-27/srebrna-nagrada-za-slikarstvo-pripala-srpskoj-umetnici-ani-djapovic