2017. | Dečji likovni konkurs ,,Mozak u zemlji snova“

– Maša Smiljanić (POHVALA)

– Sofija Damjanović (POHVALA)

Radovi naših učenica bili su izloženi na izložbi u Galeriji nauke i tehnike SANU 2017.godine.

Šta za vas predstavlja spavanje? Šta mislite šta se dešava u mozgu kad zaspimo? Da li i on
spava? Gde nastaju snovi? Koji su vaši najlepši snovi? A najstrašniji? Šta biste voleli da sanjate? Nacrtaj, oboji, izrazi!

2017. | Likovni konkurs ,,Ovako je slikao Dega, a ovako svet vidim ja…“

– Tara Ivanović

Od preko 100 radova koji su pristigli na konkurs, Tarin rad je na osnovu četvoročlanog žirija uvršten u 20 najboljih. Izložba najboljih radova prikazana je u muzeju Vuka i Dositeja.

Edgar Dega rođen je 1834.godine u Parizu. Bio je francuski slikar, grafičar i vajar i jedan od najvećih predstavnika francuskog impresionizma. Njegovo slikarstvo bilo je zaokupljeno urbanim prizorima, balerinama, praljama, prizorima sa trka konja. Degaove slike odišu mekim tonovima, pokretom i asimetrijom. Voleo je da slika balerine koje je kadrirao iz neobičnih uglova. U balerinama je pronašao poseban svet vizuelnog uživanja. Bavio se materijalizacijom njihovih haljina, pokreta tela…

2018-19. | Mini RestArt likovni konkurs ,,Velika umetnost malih dela“

– Sofija Damjanović (POHVALA)

– Danica Pajković (POHVALA)

– Milica Čikarić(POHVALA)

– Miloš Smiljanić (POHVALA)

Tema je bila slobodna, dok zadata dimenzija rada od 15×15 centimetara nije predstavljala prepreku u stvaranju maštovitih dela različitim crtačkim, slikarskim, grafičkim i kombinovanim tehnikama. Pristiglo je 3733 rada dece uzrasta od četiri do osamnaest godina iz preko 80 gradova Srbije, država regiona Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Bugarske, ali i iz Ukrajine, Litvanije, Egipta i dalekog Hondurasa.

2019-20. | Mini RestArt likovni konkurs ,,Skriveni svet buba i insekata“

– Milica Čikarić (POSEBNA POHVALA)

– Konstantin Nikolić (POHVALA)

– Damjana Mijović(POHVALA)

Na 2. međunarodni dečiji likovni konkurs koji organizuje Mini RestArt odazvali su se učesnici iz 30 država od 4 do 18 godina starosti. Na konkurs je pristiglo 8844 rada, domaćih i stranih autora. Iz našeg centra je učesvovalo 14 polaznika, od kojih su selektovana 3 polaznika za finalnu izložbu. Milica je dobila POSEBNU POHVALU.

2020. | Forma Ideale likovni konkurs ,,Moja idealna soba“

– Lara Ivanović (3.nagrada)

– Uroš Kekić (3.nagrada)

– Maša Ardalić (4.nagrada)

– Ema Vasiljević (4.nagrada)

– Kristina Anđus (4.nagrada)

– Stefan Kekić (4.nagrada)

Najtalentovaniji mališani, čiji su crteži na temu “Moja idealna soba” proglašeni najboljima, osvojili su brojne vredne nagrade: dečije sobe, ležajeve, relaks vreće i sveske.

2020. | Dečiji umetnički konkurs ,,Domovina se brani lepotom i znanjem“

– Ema Vasiljević (POHVALA)

– Kristina Anđus (POHVALA)

– Lara Ivanović (POHVALA)

Konkurs je osmišljen sa ciljem da deca širom Srbije i dijaspore, inspirisana lepotama svoje domovine, iskažu svoje kreativne potencijale kroz umetničke medije. Podstaknuti stihovima čuvenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, deca uzrasta od 5 do 12 godina su putem literarnih, likovnih i foto radova predstavila svoje okruženje i na taj način pokazala svoju domovinu.

2021. | Institut Konfučije Beograd ,,Kineska Nova godina“

– Aleksandra Gajić (2.mesto)

Institut Konfucije u Beogradu (IK), povodom obeležavanja kineske Nove godine, pozvao je sve učenike osnovnih i srednjih škola koji gaje ljubav prema kineskoj kulturi i jeziku da se prijave na konkurs KINESKA NOVA GODINA. Drugo mesto u kategoriji osnovaca je osvojila naša polaznica Aleksandra Gajić!